Nya bostäder för Motorsportsgymnasiet i Anderstorp

Nu fylls Parkgatan (före detta Östergården) i Anderstorp med elever från Motorsportsgymnasiet. Lokalerna har byggts om och anpassats till studentlägenheter.

Motorsportsgymnasiet (MSG) i Anderstorp har elever från hela Sverige som kommer för att läsa Fordons- och Transportprogrammet. Under den senaste tiden har skolan haft en positiv tillväxt och behovet av fler elevbostäder har ökat. För att möta detta har kommunen byggt om gamla Östergården, numera kallad Parkgatan. Lokalerna har renoverats och anpassats till elevboende.

Nu flyttar eleverna in på Parkgatan och Motorsportgymnasiets rektor, Nicklas Svensk, är glad att kunna erbjuda eleverna bra bostäder under sin studietid.

Gisletorps Lokaler AB som hyr ut lokaler till Motorsportsgymnasiet på motorbanan. Björn Björkman, ordförande i Gisletorps styrelse berättar att man jobbar för att tillgodose hyresgästernas behov och är positiv till anpassning av lokalerna på motorbanan framöver.

”Jag är både stolt och tacksam att vi äntligen rott i hamn detta med Östergården och får till en verksamhet som gynnar Anderstorp och ger nytt liv i fastigheten”, säger Björn Björkman (M).

Nya bostäder Motorsportsgymnasiet 221127

Följ oss

instagram