Anton Sjödell

Kommunalråd

Uppdrag (kommunen):
Moderaterna - Gruppledare
Kommunfullmäktige - Ledamot
Kommunstyrelsen - Förste vice ordförande
Kommunstyrelsens allmänna utskott - Förste vice ordförande
Kommunstyrelsens personalutskott - Förste vice ordförande
Kommunstyrelsens näringsutskott - Ordförande
Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskott - Ordförande
Gislaved Kommunhus AB - Förste vice ordförande
Samhällsutvecklingsnämnden - Ordförande
Samhällsutvecklings nämndens arbetsutskott - Ordförade
Tingslätt Fastighets i Gislaved AB - Förste vice ordförande
Krisledningsnämnden - Ledamot
Räddningsnämnden - Ersättare
Enter Gislaved AB - Vice ordförande
Parlamentariska kommittén - Förste vice ordförande

Uppdrag (partiet):
Moderaterna i Gislaveds kommun - Ledamot
Moderaterna i Gislaveds kommun - Internvalberedningen
Moderaterna i Jönköpings län - Ledamot

E-post: anton.sjodell@pol.gislaved.se

Följ Anton Sjödell

Anton Sjödell är kommunalråd i Gislaveds kommun sen 1 maj 2018. Han är utbildad militärofficer och jobbade tidigare vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad. Han är bosatt i Reftele med fru och tre barn.

Anton kommer inte från Gislaveds kommun, men har ändå rötterna här. Hans mor är uppväxt i Reftele och hans morfar var en gång i tiden föreståndare på Lantmännen på samma ort. Själv är han uppväxt i Torekov och det var först efter att han hittat kärleken i en kvinna, sedermera hans fru, från Reftele som han hamnade just här.

Hans föräldrar var egenföretagare under hans hela hans uppväxt. Företaget fixade allt tänkbart till ortens sommargäster och här fick han också arbeta med allt från att laga punkteringar till att måla båtar. På fritiden var det fotbollen som främst tog upp tiden, där han under gymnasiet spelade för Ängelholm i juniorallsvenskan och med inhopp i A-laget. På senare år har löpning varit det stora intresset med Stockholm Marathon som höjdpunkter vid två tillfällen.

Året var 1997 när han ryckte in i lumpen på 2:a Kustartilleiregementet vid Amfibiebataljonen i Karlskrona och efter det har han aldrig muckat. Tjänsten blev inledningsvis undervattenstekniker på minpluton. Han påbörjade officersutbildningen år 1999 och blev efter examen år 2000 placerad vid 4:e Amfibieregementet i Göteborg, där han fortsatte jobba med undervattensverksamheten.

Därefter har han jobbat bland annat vid 1:e Amfibieregementet i Vaxholm och efter examen från kaptensutbildningen vid Militärhögskolan Karlberg sommaren 2005, blev han placerad vid den nyinstiftade Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) som lärare i undervattensteknik. Från 2015 till 2018 hade han befattningen som Huvudföreträdare för Marin utbildning vid samma skola.

Han träffade sin blivande fru år 2008 och efter att barnen gjort entré i deras liv valde de att bosätta sig i Reftele. Hans politiska engagemang inleddes år 2010 i Halmstads kommun som bland annat nämndeman vid Halmstad tingsrätt och vid Förvaltningsrätten i Göteborg.

Sen år 2014 är han förtroendevald i Gislaveds kommun. Den 25 februari 2018 valdes han enhälligt av Moderaterna i Gislaveds kommun att toppa den moderata valsedeln och sen maj 2018 är han kommunalråd och kommunstyrelsens förste vice ordförande.

Följ oss

instagram