Jonas Ericson

Teknikkonsult

Uppdrag (kommunen):
Kommunfullmäktige - Ledamot
Kommunstyrelsen - Ledamot
Kommunstyrelsens allmänna utskott - Ersättare
Kommunstyrelsens näringsutskott - Ledamot
Kommunstyrelsens arbetsmarknadsutskott - Ersättare
Valberedningen - Ersättare
Enter Gislaved AB - Suppleant

E-post: jonas.ericson@pol.gislaved.se

Följ Jonas Ericson

Jonas Ericson är fritidspolitiker i Gislaveds kommun sen november 2013. Till vardags jobbar han heltid som teknikkonsult och är bosatt i Gislaved.

Jonas är född och uppvuxen i Gislaveds kommun och han har sina rötter från närområdet hundratals år tillbaka i tiden. Hans farfars farfar, Justus Ericson, var snickare och var med och byggde bland annat vattenfallet i Gislaved.

Han utbildade sig på Gyllenforsskolan, på Lundåkerskolan och på Gislaveds Gymnasium där han läste teknisk linje. Utöver sitt nuvarande jobb som teknikkonsult på ett lokalt företag har han arbetat ett antal sommrar som målare och före det en sommar med feriepraktik på ett äldreboende i kommunen.

Jonas blev politiskt aktiv 2012 och startade upp en lokal ungdomsförening, Moderata Ungdomsförbundet, i Gislaveds kommun år 2013. Från 2015 till 2018 var han distriktsordförande för Moderata Ungdomsförbundet i Jönköpings län.

Sen år 2013 är han förtroendevald i Gislaveds kommun. Sen oktober 2018 är han ledamot i kommunfullmäktige och sen januari 2019 är han ledamot i kommunstyrelsen.

Följ oss

instagram